(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Стаття розглядає інструменти соціально-економічного захисту операторів та споживачів у сфері онлайн-гемблінгу. Основною темою статті є розвиток системи заходів, спрямованих на забезпечення чесності та безпеки для операторів і споживачів у цій галузі. Проблеми, пов’язані з оманливими практиками, копіюванням веб-сайтів, а також нечесним ціноутворенням та рейтингами гральних продуктів, обговорюються докладно. Метою даного дослідження є підвищення рівня довіри гравців до онлайн-гемблінгу і запобігання шахрайству та нечесним практикам у цій галузі. Стаття розглядає загальні принципи вищого рівня, такі як чесна практика ведення бізнесу та реклами, доступ до інформації та ефективне підтвердження транзакцій. Узагальнені результати статті включають рекомендації щодо впровадження інструментів соціально-економічного захисту для поліпшення умов гри та захисту прав споживачів в онлайн-гемблінгу. За допомогою цих інструментів можна сприяти розвитку справедливого та надійного гемблінг-середовища, де оператори та гравці можуть користуватися вигодами цієї індустрії, дотримуючись етичних та правових стандартів.