(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
У сучасному середовищі бізнесу та обслуговування важливе місце відводиться інноваційним підходам у стратегічному управлінні та ефективності. У статті розглядаються особливості оцінки економічної ефективності інноваційного підходу в сфері послуг, враховуючи комплексність цієї сфери діяльності. Автор пропонує ряд підходів, що охоплюють визначення методичних особливостей оцінки, розробку системи показників, прогнозування прибутковості, оцінку економічної ефективності та визначення ступеня інноваційного підходу до проектів у сфері обслуговування. Стаття спрямована на розуміння та систематизацію підходів до оцінки ефективності інноваційного підходу в сфері послуг та розробку методичного апарату, який допоможе приймати обґрунтовані управлінські рішення для підвищення конкурентоспроможності підприємств у даній галузі.