(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Проблемні питання, які розглядаються: вдосконалення практики бухгалтерського обліку, надання кращих послуг клієнтам і підвищення прибутковості фірм за допомогою створення інтерактивної бази даних на основі хмарної технології на національному та європейському рівнях. Зазначено про необхідність використання спеціального програмного забезпечення, яке б вирішувало цілі імпортування господарських операцій підприємства в програмне забезпечення, заощаджуючи час і знижуючи ризик помилок, які можуть виникнути під час введення даних вручну. У свою чергу, користувачі зможуть швидко звіряти рахунки та відслідковувати свої бізнес-фінанси в режимі реального часу і, що особливо важливо, правильно сплачувати податки згідно правил бухгалтерського обліку у певній країні. Проаналізовано питання, як рішення на основі штучного інтелекту можуть прискорити обчислення, проведення аналізу даних і звітності, підвищити ефективність роботи бухгалтерів. Розглянуто питання необхідності введення цільової системи фінансового обліку на основі хмарної технології, яка генерує широкий спектр статистичних даних, облікових записів і індикаторів з багатьма різними потенційними аналітичними застосуваннями між країнами Євросоюзу і можливістю доступу підприємців з інших країн. І як результат на хмарній платформі прогнозного обліку штучний інтелект зможе виконувати такі завдання, як введення даних, категоризація витрат і звірка рахунків, які традиційно займають багато часу. Штучний інтелект буде автоматично позначати спеціальними знаками будь-які невідповідності. Все, що потрібно зробити бухгалтеру - це переглянути будь-які пропозиції, відхилити або створити нові завдання. У результаті такої автоматизації управлінський персонал зосередиться на більш стратегічних видах діяльності. Крім того, штучний інтелект аналізуватиме шаблони фінансових даних, щоб виявити незвичні транзакції. Це особливо корисно у великих вибірках даних, де виявлення вручну було б недоцільним. Штучний інтелект і хмарні системи зможуть значно зменшити навантаження на роботу персоналу, а також підвищити ефективність і точність розрахунків. Підприємства зможуть керувати своїми фінансами і проектами у режимі реального часу, підвищуючи прибутковість.