(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У статті досліджуються особливості облікової політики і регулювання діяльності організацій громадського суспільства в Україні. Автором розкрита класифікація організацій громадянського суспільства за організаційно правовими формами та вплив на облікову політику. Відзначені особливості міжнародної практики визнання неприбуткових установ та відмінності у їх трактуванні в Україні. Проведено порівняння елементів облікової політики за національними та міжнародними стандартами бухгалтерського обліку. Здійснена спроба теоретичного обґрунтування та надано рекомендації з вдосконалення облікової політики, враховуючи особливості організацій громадянського суспільства. Розглянуто сучасний стан і перспективи розвитку системи бухгалтерського обліку громадських організацій в Україні.