(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Стаття розглядає успішний досвід розвитку та підтримки стартапів у закладах вищої освіти. Автори аналізують різноманітні випадки успішної інкубації та впровадження інноваційних проектів, що виникли в університетському середовищі. Стаття детально розглядає стратегії та методи, які допомагали успіху цих проєктів, зосереджуючись на ключових факторах, що сприяли їхньому розвитку. Додатково, у статті обговорюється інноваційний підхід до сприяння розвитку стартапів у Start-up школі Sikorsky Challenge Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Автори досліджують організацію конкурсу Junior START-UP 2023, призначеного для першокурсників. Це дало можливість сформувати важливі висновки та рекомендації для подальшого покращення умов підтримки та стимулювання start-up-середовища в закладах вищої освіти. Ця стаття є цінним джерелом інформації для академічної спільноти, студентів, підприємців та всіх зацікавлених у розвитку start-up -екосистем у закладах вищої освіти.