(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Ресурси сучасних ринкових продуктів можуть бути використані лише для підвищення їхньої прибутковості та конкурентоспроможності. Актуальність теми обумовлена тим, що трудові ресурси є важливим фактором у виробничому процесі і без них неможлива будь-яка діяльність підприємства. Якість продукції, яку продає компанія - хороша, і підприємство не може працювати без запасів продукції. Реальним підприємством складніше управляти, ніж фізичним і людським капіталом та трудовими ресурсами, ніж будь-яким обладнанням. Елементи виробництва, трудові ресурси, незважаючи на фізичні захворювання, відіграють вирішальну роль у підвищенні якості продукції та підтримці ресурсів усіх ланок виробничо-господарської діяльності підприємства. Внесок виробничих елементів і трудових ресурсів у підвищення якості продукції та збереження виробничих і економічних ресурсів підприємства має першорядне значення, незважаючи на наявність фізичних проблем. Ефективність використання енергетичних ресурсів, отриманих від системи праці на підприємстві, відображається у коливаннях продуктивності праці. Вимірювання продуктивності праці слугує загальним індикатором економічної активності різних суб’єктів у сучасному економічному ландшафті. Цей управлінський підхід дає комплексне уявлення про ситуацію, що охоплює його сильні та слабкі сторони. Продуктивність праці дозволяє робити висновки про ефективність роботи окремих працівників або підприємства в цілому. Для того, щоб зрозуміти, чи є оптимальним споживання їжі за одиницю часу і чи є розумним співвідношення між заробітною платою працівника і доходом підприємства, необхідно розвивати продуктивність праці. Продуктивність праці може бути індивідуальною, локальною або суспільною. Індивідуальна показує продуктивність праці окремого працівника, локальна - середній результат по підприємству або галузі. Суспільна вимірюється в масштабі всього зайнятого населення і схожа на співвідношення загальної кількості робочих місць у виробництві валового продукту. Водночас продуктивність праці, яка стала свідомою, стає матеріальною. Це є однією з рушійних сил ефективного зростання продуктивності праці, а отже, основою стратегії розвитку пов’язаної з нею індустрії. Термін «продуктивність» також визначається як інтегративне та багатофакторне поняття. Він використовується для вимірювання якості продукції, кваліфікації персоналу, рівня технології та рівня менеджменту, соціально-економічного потенціалу маркетингу та менеджменту, використання творчих та інноваційних факторів як інструменту (включаючи матеріальні та фінансові ресурси). Для підвищення продуктивності праці необхідно покращити управління персоналом, отримати інформацію про майбутні витрати, найняти новий персонал, розробити компенсацію при звільненні, сприяти навчанню та підвищенню кваліфікації, а також створити фонд преміювання. Метою прогнозного аналізу є підвищення продуктивності праці. Для забезпечення конкурентоспроможного рівня життя співробітників, у тому числі міжнародних охоронних організацій, першочергово мує бути відповідний рівень продуктивності.