(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У статті розглянуто можливості ринку подієвого туризму Україні щодо відновлення після повномасштабного вторгнення російських військ, зокрема організацію культурних та соціальних заходів під час війни. Визначено ключові фактори розвитку цього ринку, серед яких збереження культурної ідентичності, згуртування громадян та підтримка морального духу населення. Досліджено роль культурних подій у підтримці національної стійкості та психоемоційної реабілітації, а також важливість міжнародної солідарності для популяризації України. Проаналізовано проблеми розвитку подієвого туризму, зокрема відсутність належної інфраструктури та економічну нестабільність. Запропоновано шляхи подолання цих проблем через інтеграцію міжнародних стандартів, залучення інвестицій та використання цифрових платформ.