(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Виконано аналіз особливостей використання технологій «Інтернет речей» у глобальному виробництві. Виокремлено, що основні сфери реалізації концепції входять до топ-5 технологічних драйверів глобальної конкурентоспроможності у ХХІ ст. Отримано висновок, що концепція «Інтернет речей» міждисциплінарна і має не лише переваги, а й загрози: втрата робочих місць та питання інформаційної безпеки. Визначено, що в нашій країні необхідно сформувати системний підхід до впровадження цих технологій, який базувався б на адаптації світового досвіду в цій сфері