(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2016)
Розкрито важливість і значення патріотичного виховання, зокрема молоді, у розбудові Української Держави, у забезпеченні її конкурентоспроможності. Зазначено, що патріотичне виховання – це складова національної безпеки. Наведено різновиди патріотизму, його основні складові, а також умови його виховання. Зазначено, що нинішній стан патріотичного виховання в Україні не відповідає реальним потребам, що негативно позначається на соціально-економічній ситуації в країні. Наведено чинники, що зумовили такий стан, та обґрунтовано підходи до формування нової парадигми патріотичного