(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглянуто питання ресурсозбереження в комунальному господарстві міст. Досліджуються джерела фінансування та система стимулювання інноваційної діяльності. Сформульовано підходи стратегічного управління інноваційним розвитком комунального господарства. Досліджено процеси ресурсозбереження в контексті інноваційного розвитку. Визначено ресурсозбереження як комплекс специфічних заходів, зазначено основні напрями, способи ресурсозбереження. Досліджено проблемні аспекти функціонування галузі на сучасному етапі розвитку країни. Проаналізовано урядові нововведення для удосконалення системи функціонування галузі, у тому числі в частині законодавчо-нормативного регулювання та соціального захисту населення. Досліджено концептуальні засади розвитку комунального господарства міст, з огляду на необхідність ресурсозбереження. Встановлено основні напрями імплементації реформування галузі: інструменти стимулювання до ресурсозбереження та енергоефективності; способи фінансової санації галузі; вдосконалення системи розрахунків за спожиті послуги. Пропоновано інструменти фінансового стимулювання ресурсозбереження у комунальному господарстві міст.