(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
У статті розглянуто критерії оцінювання студентів, характеристики системи освіти, норми та методи оцінювання, стандарти оцінювання знань, а також проаналізовано їх схожість та відмінності. Крім національної стратегічної мети Грузії щодо приєднання до Європейського Союзу, для нас особливо важливо брати участь у європейських освітніх процесах, метою яких є створення цілісного європейського освітнього простору. Незважаючи на цю мету, після ознайомлення з європейськими та азіатськими (на прикладі Китайської Республіки) критеріями вищої освіти та методами оцінки рівнів знань, можна спостерігати подібності та відмінності. Незважаючи на ці відмінності, китайська система освіти має багато спільного з європейською системою освіти. На перший погляд, немає істотних відмінностей між східними та західними освітніми системами. Діти проходять насамперед подібні етапи освіти, незалежно від того, як вони ростуть на Сході чи на Заході.