(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглянуто та узагальнено маркетингові інструменти для просування органічної продукції на ринку. Digital - стратегія просування продукції розглядається як поєднання цифрових можливостей, які надають компанії переваги на ринку. Створення конкурентоздатної продукції виходить з її оцінки та розробки оптимальної стратегії. Проведено оцінку роботи цифрової реклами в різних засобах масової інформації. Надано визначення маркетингової технології, яка спрощує спілкування з клієнтами і робить комунікативну стратегію більш ефективною і цілісною, та карти циклу взаємодії бренду зі споживачем. Обґрунтовано переваги застосування digital - стратегії та customer journey, які сприяють збільшенню можливостей фірми у боротьбі за споживачів. Залежно від мети маркетингової стратегії встановлено різні елементи digital-стратегії, які найчастіше можуть застосовувати маркетологи. Визначено засоби, що охоплюють аудиторію мобільних додатків, веб-сайтів для мобільних пристроїв, моментальних статей і відео - сайтів. Проведено аналіз комплексу заходів, який допоможе покупцеві користуватися продуктами та послугами виробників органічної продукції із задоволенням. Установлено оптимальне розміщення посилань на рекламу в соціальних мережах за стратегією digital маркетингу. Проаналізовано цифрові тактики та канали для зв’язку зі споживачами за стратегією digital - маркетингу. Проведено аналітику в трьох напрямках: вивчення аудиторії; вивчення ринку; вивчення точок контакту з брендом. Визначено основні елементи даних стратегій, які вдосконалюють просування органічних продуктів на ринки. Запропоновано реалізацію стратегії: медіапланування, налаштування системи збору даних, запуск рекламної кампанії для виробників органічної продукції.