(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2021)
Вплив економічної кризи, непередбачуваної епідеміологічної ситуації у світі на діяльність суб’єктів господарювання є значним та всеосяжним. Тому традиційні підходи до організації аудиторської перевірки (тотального дослідження операцій та первинних документів) довели свою неефективність. Аудиторська спільнота перебуває в постійному пошуку ефективних і прогресивних підходів до планування та організації роботи. У такому випадку ризики є тим головним критерієм, на якому аудитор першочергово фокусує свою увагу. Досліджено процедури ідентифікації, класифікації й оцінювання ризиків. Установлено, що у сучасному світі, сповненому невизначеностей, фундаментальним фактором успіху будь-якого суб’єкта господарювання в різних сферах економіки є управління ризиками. Побудова аудиторської роботи на основі оцінювання ризиків – це хороший шанс і актуальний спосіб зрозуміти різноманітні загрози, з якими стикається організація. Розроблено рекомендації, покликані допомогти отримати раціональне, прагматичне та усвідомлене розуміння про існуючі ризики суб’єкта господарювання.