(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті описується роль розвитку будівництва в нафтогазовій галузі у перетворенні країни на привабливий центр інвестиційних ресурсів. На основі статистичних даних проаналізовано та оцінено динаміку розвитку інвестицій, спрямованих на будівельно-монтажні роботи, доходів від нафтогазового сектора та ВВП в Азербайджанській Республіці. У дослідженні проведено кореляційно-регресійний аналіз залежності між інвестиціями, спрямованими на будівельно-монтажні роботи в Азербайджанській Республіці, доходами від нафтогазового сектора та ВВП на основі програмного пакету Eviews-12. На основі дослідницької роботи було встановлено, що збільшення інвестицій, спрямованих на будівельно-монтажні роботи в Азербайджанській Республіці, та збільшення доходів від нафтогазового сектора, суттєво зумовлюють збільшення ВВП в Азербайджанській Республіці.