(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Статтю присвячено винятково важливій ролі промислового сектора для забезпеченні стійкості та інноваційної моделі розвитку національної економіки. Проаналізовано ключові показники функціонування промисловості України у довоєнний період. Наголошено на особливу роль переробної промисловості, яка за допомогою міжгалузевих взаємодій формує умови інноваційного розвитку. Встановлено, що саме переробна промисловість відповідає за формування капіталу всіх видів економічної діяльності. Відповідно до КВЕД-2010 проаналізовано види економічної діяльності у переробній промисловості України за критеріями: внесок галузі переробної промисловості у зростання макроекономічних показників, інноваційність галузі, мультиплікативний вплив галузі на економіку, конкурентні переваги товарів галузей переробної промисловості на зовнішньому ринку. Визначено пріоритетні галузі переробної промисловості, які виступають драйверами інноваційного розвитку економіки України.