(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
В статті досліджується еволюція теорії постіндустріалізму в контексті аналізу підходів до визначення стадії суспільного розвитку, наступної за індустріальною (капіталістичною, буржуазною). Встановлено, що на тлі великої кількості версій назви стадії розвитку суспільства, наступної за індустріальною, в науковій літературі відсутнє її усталене визначення. Доведено, що найбільш логічною й оптимальною назвою для суспільства, наступного за індустріальним, був би термін «постіндустріальне суспільство», оскільки існуючі теорії нового суспільства розвиваються в межах одного напряму – постіндустріалізму як теорії, що описує розвиток суспільства на стадії, що наступна за індустріальним суспільством.