(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Відновлювана енергетика в останні роки демонструє найшвидші темпи зростання серед енергетичних секторів. Приватні інвестиції та державні субсидії сприяли цьому зростанню. Незважаючи на збільшення вартості, зелена енергетика залишається найдешевшим варіантом для нового виробництва електроенергії в багатьох країнах. Вітрова та сонячна енергетика домінують у цьому секторі. Половина нових інвестицій у відновлювану енергетику припадає на сонячну фотоелектричну енергетику. Більшу частину фінансування забезпечують державне фінансування, венчурний капітал та прямі інвестиційні зобов’язання. Попит на останні дві форми фінансування зменшився для зрілих технологій відновлюваної енергетики. Більше половини загальних витрат на субсидії у сфері відновлюваної енергетики припадає на сонячну енергетику. ЄС залишається лідером у сфері відновлюваної енергетики.