(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті приділено увагу основним проблемам діяльності підприємств теплоенергетичного комплексу, що виникли у зв’язку з війною в країні, зношеністю основних електромереж, відсутністю достатньої кількості коштів в бюджеті, недосконалістю законодавства. Обґрунтовано необхідність державної підтримки суб’єктів господарювання теплоенергетичного комплексу. Вказано на значення державного фінансового аудиту для своєчасного виявлення можливих факторів ризику в роботі підприємств та мінімізації їх, підвищення ефективності та якості роботи теплоенергетичного комплексу в цілому, раціональності використання державних ресурсів, ефективності прийняття управлінських рішень, своєчасності виявлення фактів порушень на різних рівнях управління бюджетними коштами. Зроблено висновок, що удосконалення та розвиток державного фінансового аудиту суб’єктів господарювання теплоенергетичного комплексу є важливим завданням для держави.