(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Стаття присвячена виявленню рівня досліджень в галузі економічної злочинності на основі аналізу публікацій в журналах, які включено до наукометричних баз Scopus / Web of Science. У роботі проведено аналіз джерел та публікацій за темою дослідження з метою ідентифікації сучасних тенденцій та трендів з метою розширення теоретичних знань про економічну злочинність як об’єкт економічного дослідження та розробки сучасної методології формування і реалізації державної політики, зважаючи на передові дослідження. Проведено бібліометричний аналіз, основною метою якого є вивчення бібліографічного матеріалу та визначення основних наукових напрямків у досліджуваній галузі та взаємозв’язків між ними. Ідентифіковано необхідність вивчення публікаційної активності з використанням бібліометричного аналізу, яка зумовлена передусім потребою в ефективній і кваліфікованій обробці невпинно зростаючої кількості опублікованих статей за відповідною тематикою.