Вплив контролю якості на ефективність будівельних проектів (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Сектор розвитку протягом кількох років боровся з проблемами якості, що мало глибокий вплив на нашу економіку. Якби галузь прийняла ідею забезпечення якості, яка з великим успіхом використовується в багатьох інших галузях економіки, ціна могла б значно знизитися. Для того, щоб власники будівель могли ефективно виступати за прийняття цієї стратегії для захисту своїх активів і зниження витрат на будівництво, їх потрібно змусити дізнатися про забезпечення якості. Внутрішній контроль (QC) і забезпечення якості (QA) стають все більш і більш важливими питаннями управління проектами. Може знадобитися дорогий ремонт, якщо вбудовані приміщення мають дефекти або несправності. Потрібна реконструкція, а робота об’єкта ускладнена навіть незначними недоліками. Результатом є більші витрати та затримки. Будь-який будівельний процес має включати гарантію якості та внутрішній контроль для підвищення стандартів та послідовності проекту. Завдяки суттєвим розробкам, технологічним удосконаленням і високим очікуванням клієнтів потреба в QA та QC в будівельних проектах значно зросла в останні роки. QA та QC підтримують постійний процес будівництва та забезпечують більш економічне використання матеріалів, що значно знижує витрати для споживачів. Додаткові витрати, пов’язані з QA та QC, тісно пов’язані з перевагами. У житловому бізнесі був створений метод забезпечення якості та контролю якості. Процедура нарощування досягає необхідної якості завдяки техніці. Зрештою, якість є важливою. Загалом ми можемо визначити стандарт кількома способами, зокрема такими: Відповідність вимогам або специфікаціям визначає якість. Придатність до використання означає якість. Ступінь, до якого група вроджених якостей відповідає стандартам, є визначенням якості. На думку автора, під час застосування системи забезпечення та контролю якості необхідно враховувати, що якість не можна залишати напризволяще; навпаки, виробничим процесом необхідно керувати на комплексному рівні. Контроль якості включає такі дії, як випробування матеріалів, які будуть використовуватися, польові та лабораторні випробування сумішей компонентів, а також адекватне розуміння методів і техніки підрядника виконавчим персоналом.
Keywords: забезпечення якості; контроль якості; конструкція; структура; ефективність; проект