Метод аналізу ієрархій у системі прийняття рішень корпоративної соціальної відповідальності (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
У статті обґрунтовано вибір моделі корпоративної соціальної відповідальності на основі методу аналізу ієрархій. Корпоративна соціальна відповідальність як загальна наукова концепція, коли компанії добровільно вирішують прийняти соціальні, економічні та екологічні обов'язки щодо кращого суспільства та навколишнього середовища. Метою статті є практичні рекомендації імплементації методу аналізу ієрархій у системі прийняття рішень корпоративної соціальної відповідальності. Визначено п’ять критеріїв (сфер) корпоративної соціальної відповідальності: економічна, етична, політична, соціальна, екологічна. Розглянуто три моделі корпоративної соціальної відповідальності: модель TBL, піраміда соціальної відповідальності А. Керролл, модель зацікавлених сторін. Як висновок, найбільш адекватною моделлю КСВ є модель потрійного критерію – вага кінцевого пріоритету 0,51.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; аналіз ієрархій; піраміда; зацікавлена сторона; прийняття рішення