Можливості застосування маркетингової стратегії в будівельних компаніях (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Метою аналізу соціально-економічного середовища є визначення соціальних та соціально-економічних аспектів, пов’язаних з розробкою та оцінкою стратегії проекту та маркетингової концепції. Ці аспекти можуть відображати суспільство та його культуру, соціальну та економічну ситуацію, політику в регіонах, а також існуючі правила, традиції та звичаї тощо. Обсяг і глибина маркетингового дослідження визначається складністю або новизною дослідження. Визначення відповідних методів і засобів проведення маркетингових досліджень має відповідати цілям і обмеженням. Досить важливим моментом у проведенні дослідження є оцінка необхідної та достатньої інформації. Оскільки сам збір інформації в сучасній економіці має високу вартість, процес її збору вимагає адекватного управління. Зовнішній і внутрішній аналіз необхідно проводити в кожному конкретному проекті, але базовий набір, як правило, залишається незмінним. Аналіз ринкової структури зазвичай полягає в ідентифікації та кількісній оцінці різних сегментів ринку. Водночас існує багато моделей аналізу сегментів ринку, які являють собою комбінацію різних критеріїв або напрямків сегментації ринку (структурування). Таким критерієм може бути сегментація споживачів: - з вигодою, отриманою від використання товару; - по життю; - стать і вік; - географічний; - про ситуації споживачів; - за правилами (стратегіями) відбору товарів; - лояльність до бренду; - через цінову чутливість; - використання класифікаторів галузей народного господарства; - відповідно до способу покупки. Аналіз місткості ринку спрямований на реальне прогнозування потенційних продажів у певному місці, визначення проданого товару. При аналізі місткості ринку дуже важливо визначити та врахувати сезонні та інші коливання продажів. На нашу думку, при виборі стратегії розвитку будівельних підприємств необхідно керуватися системою об’єктивних передумов для формулювання основних стратегій, оскільки реальний успіх залежить не лише від раціональної організації виробництва, собівартості, а також від раціональної організації виробництва, а також від стратегії розвитку будівельних підприємств. а й від скорочення, ефективності використання ресурсів, підвищення продуктивності праці та інших організаційно-виробничих факторів, а й від здатності адаптуватися до зовнішнього середовища, потреб споживачів, конкуренції товаровиробників, каналів розподілу та руху товарів. , тобто це також залежить від маркетингової стратегії.
Keywords: будівельні підприємства; маркетингова стратегія; інтенсивне зростання; інтенсивні; стратегічні зміни; стратегія розвитку; стратегічне партнерство; концепція