Особливості внутрішньої комунікації у сфері зеленого туризму (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Cтаття присвячена дослідженню особливостей внутрішньої комунікації у сфері зеленого туризму та обґрунтуванню її важливості в контексті сталого розвитку туристичної галузі. Розглянуто роль внутрішньої комунікації як стратегічного інструменту координації дій і розповсюдження екологічно орієнтованих цінностей у середовищі працівників. Виявлено, що ефективність внутрішньої взаємодії безпосередньо впливає на якість надаваних послуг, рівень задоволеності туристів і здатність організації реагувати на виклики, пов’язані з динамікою екологічних стандартів та потреб споживачів. У статті пропонуються практичні рекомендації щодо оптимізації внутрішнього інформаційного простору, формування екологічної компетентності персоналу і стимулювання креативного підходу до розв’язання екологічних завдань. Підкреслюється, що чітка і прозора внутрішня комунікація не лише допомагає компаніям задовольнити зростаючий попит на екологічно орієнтовані послуги, але й сприяє формуванню позитивного іміджу та довготривалої конкурентоспроможності. Отже, результати дослідження мають значення не лише для керівників і фахівців у сфері зеленого туризму, а й для представників інших галузей, зацікавлених у впровадженні екологічно відповідальних практик.
Keywords: внутрішня комунікація; зелений туризм; екологічна свідомість; корпоративна культура; екологічна відповідальність; сталий розвиток; туристичні послуги