Формування маркетингових стратегій промислових підприємств в умовах загострення конкурентної боротьби (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Тема розробки маркетингової стратегії підприємства охоплює ключові етапи, необхідні для формування ефективного плану дій, що сприяє досягненню стратегічних цілей промислового підприємства на ринку. Залежно від отриманих даних, визначаються місія та цілі підприємства, сегментація ринку, позиціонування бренду та розробка маркетинг-міксу, що включає стратегії продукту, ціни, розподілу та просування. Завершальним етапом є формулювання детального маркетингового плану, який включає чіткий розподіл ресурсів, бюджет та відповідальних осіб. Розробка маркетингової стратегії є важливим елементом управління промисловим підприємством, що забезпечує довгострокову конкурентоспроможність і стійке становище на ринку в умовах загострення конкурентної боротьби.
Keywords: маркетингова стратегія; промислові підприємства; SWOT-аналіз; PEST-аналіз; маркетингові інструменти