Соціальна відповідальність брендів у воєнний період: етика та стратегічні рішення (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
У статті досліджено особливості соціальної відповідальності брендів у контексті воєнного часу. Проаналізовано етичні аспекти поведінки компаній під час війни, їхню роль у підтримці суспільства, а також стратегічні рішення, які приймаються брендами з метою збереження довіри та репутації. Розкрито вплив війни на трансформацію цінностей та пріоритетів у бренд-комунікаціях. Окрема увага приділена практиці соціально відповідальних ініціатив українських компаній, таких як «Нова Пошта», «Rozetka», «АТБ» та ін., а також міжнародному досвіду підтримки постраждалого населення. Запропоновано рекомендації щодо формування етичної комунікації та інтеграції соціальної відповідальності стратегічне управління брендом. Висновки підкреслюють, що соціальна відповідальність у воєнний період є не лише моральним імперативом, але й ключовим чинником стійкості та довгострокового успіху брендів.
Keywords: соціальна відповідальність; бренд; стратегія; війна; етика; комунікація