СУЧАСНІ НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ РОЗВИТКУ ВІДНОВЛЮВАЛЬНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ В УКРАЇНІ (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 504.062.2:338.242:336.226.44Сотник Ірина Миколаївна, доктор економічних наук, професор. Сумський державний університет. Сучасні напрями вдосконалення державної політики розвитку відновлювальної енергетики в Україні. Проаналізовано динаміку розвитку відновлювальної енергетики в Україні у 2012 – 2016 рр. Оцінено вплив анексії Криму та конфлікту на Сході на стан відновлювальної енергетики й енергетичну незалежність країни. Запропоновано напрями вдосконалення державного регулювання сектора відновлювальних джерел енергії, зокрема посилення економічного стимулювання для забезпечення більш активного розвитку відновлювальної енергетики. Ключові слова: відновлювальна енергетика, державна політика, економічне стимулювання, «зелений» тариф, енергоефективність.