Концептуальні основи стратегії економічного розвитку сільського господарства у системі управління національним господарством. (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 303.4:631.143 Халатур Світлана Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент. Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет. Концептуальні основи стратегії економічного розвитку сільського господарства у системі управління національним господарством. Розглянуто концептуальні основи економічної стратегії розвитку сільського господарства у системі управління національним господарством. Визначено основні вимоги, яким повинні відповідати економічні стратегії розвитку галузі в цілому і суб'єктів господарювання АПК зокрема. Досліджено головні складові економічної стратегії розвитку сільського господарства. Наведено головні правила та прийоми, котрі використовуються при формуванні економічної стратегії розвитку сільського господарства. Визначено важливі напрями, на яких побудована економічна стратегія сільського господарства в умовах формування ринкових відносин. Ключові слова: економічна стратегія, сільське господарство, економічний розвиток, ринок, виробництво, цінова політика, аграрний сектор.