Удосконалення системи управління витратами підприємства в умовах нестабільної економіки. (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 336.5.02 Свистун Людмила Анатоліївна, кандидат економічних наук. Левкова Руслана Миколаївна, магістрантка. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка.Удосконалення системи управління витратами підприємства в умовах нестабільної економіки. Обґрунтовано необхідність трансформації системи управління витратами на підприємстві в сучасних умовах господарювання, зокрема кризових явищ в економіці. Наведено основні методи управління витратами, проаналізовано їх переваги і недоліки. Запропоновано використовувати метод управління витратами «Just-in-Time» як найбільш доцільний в умовах нестабільного зовнішньоекономічного середовища. Запропоновано заходи для вдосконалення системи управління витратами на підприємстві та оптимізації їх рівня. Ключові слова: витрати, система управління витратами, методи управління витратами, кризові явища в економіці.