Обґрунтування вибору первинних показників для оцінювання соціально-економічної безпеки регіону. (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Сформульовано правила, за дотримання яких мають відбиратися первинні показники для оцінювання соціально-економічної безпеки регіону. Розроблено послідовність добору первинних показників. Показано доцільність редукції характеристик, що дозволяє послідовно звести складну характеристику до сукупності більш простих. Надано склад первинних показників за економічною складовою соціально-економічної безпеки регіону, які описують стан зредукованих характеристик безпечного стану регіону
Keywords: соціально-економічна безпека; регіон; оцінювання; первинні показники; вибір; обґрунтування; послідовність