Соціально- економічні передумови забезпечення національної безпеки в умовах глобалізації. (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Досліджено особливості забезпечення національної безпеки в умовах посилення глобалізаційних процесів у світі. Виконано аналіз показників безпеки, миру, процвітання, ризиків енергетичної безпеки України в контексті міжнародних порівнянь. Обґрунтовано шляхи поліпшення соціально-економічних передумов забезпечення національної безпеки в Україні в умовах глобалізації та прискорення темпів розвитку держави на інноваційних засадах.
Keywords: національна безпека; глобалізація; соціально-економічні передумови; індекс миру; індекс глобалізації