Специфіка регулювання процесів залучення іноземного капіталу у банківську систему України (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглянуто стратегічні підходи держави до регулювання іноземного банківництва та визначено оптимальний підхід для національної економіки. Проаналізовано власників банків з іноземним капіталом і країни їх походження; оцінено іноземну участь у банківських активах. Виявлено опосередкований та прямий вплив урядів інших країн і міжнародних організацій на українську банківську систему; досліджено збільшення впливу регулятора на ринок фінансових послуг за рахунок частки державних банків. Доведено необхідність розроблення й упровадження ефективного механізму регулювання процесів залучення іноземного капіталу у банківську систему України
Keywords: державне регулювання; банк з іноземним капіталом; банківська система; іноземний капітал; країна-інвестор