Бізнес в системі забезпечення енергетичної безпеки України (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
У статті досліджено особливості формування енергетичної безпеки в Україні та визначено функції бізнесу в її забезпеченні. Обґрунтовано значення енергосервісного бізнесу та виділено функції влади в розвитку системи енергосервісних компаній, що є складовою забезпечення енергетичної безпеки. Окреслено особливості розвитку енергосервісного бізнесу в країні. Виокремлено основні проблеми розвитку енергосервісних компаній та механізми активізації їх діяльності.
Keywords: енергетична безпека; енергосервісний бізнес; енергосервісна діяльність; енергосервісний контракт