Сучасні технології управління персоналом (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
У статті представлено огляд технологій управління персоналом та управління в контексті розвитку організації. Надано огляд можливостей вдосконалення технології управління персоналом в організаціях. В основі сучасного розвитку лежать нові концепції, які допомагають впливати на роботу всієї команди, що в кінцевому підсумку сприяє ефективному функціонуванню підприємства. Cучасні технології управління персоналом дозволяють менеджерам вирішити ряд проблем, з якими стикається кожне підприємство. За допомогою новітніх технологій забезпечується висока ефективність, що відповідає сучасним і стратегічним цілям компанії. Підприємство може займати провідні позиції у своїй галузі, якщо команда професійних фахівців буде працювати з повною віддачею. І для цього необхідно приділяти більше уваги розвитку технологій управління персоналом.Обґрунтовано необхідність розвитку адміністрування персоналу з метою ефективного управління. Було визначено, що керівництво персоналом відноситься до функцій, які багато роботодавців зараз називають "людськими ресурсами", HR. Це функції, які працівники «людських ресурсів» виконують відносно працівників організації. Ці функції включають відбір, найм, компенсацію та вигоди, нові орієнтації працівників, навчання та системи оцінки ефективності.Основні типи технологій управління персоналом, які використовуються для створення цілісності системи було розглянуто. В арсеналі менеджера є технології, бізнес-ігри, тренування та допомога з боку професійних центрів оцінки бізнесу. У цій статті наведено найсучасніші та актуальні технології управління персоналом.У статті обгрунтовано, що адміністрування персоналом - це контроль за діяльністю персоналу компанії, її окремих підрозділів та структур. Цей процес здійснюють керівники, фахівці управлінського апарату, які, як правило, знаходяться на вищому рівні управління.
Keywords: адміністрування; менеджмент; персонал; технології; технології управління; підприємство