Система візуальних елементів корпоративної ідентичності при формуванні іміджу компанії (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Наголошено на важливості для будь-якої організації, в тому числі й комерційної, такого феномена, як корпоративна культура і корпоративна ідентичність. Їх наявність підвищує ефективність діяльності організації, сприяє реалізації цілей та поліпшує її сприйняття громадськістю. До того ж корпоративна ідентичність сприяє реалізації цілей брендингу. Досліджено поняття «ідентичність» і, зокрема, «корпоративна ідентичність», яка означає усвідомлення працівником цінності організації, свого місця в ній, породження почуття «ми» та гордості за приналежність до своєї організації. Доведено, що серед основних елементів корпоративної ідентичності головну роль відіграють візуальні: символи, знаки, фірмові колір та шрифт, форма, композиція. Це пояснюється підсвідомим сприйняттям візуальної інформації, а отже, більш емоційною реакцією. Завдяки знанням особливостей психології сприйняття в дизайні й умінням синтезувати їх у єдине ціле можна значно підвищити якість створення фірмового стилю організації.
Keywords: ідентичність; корпоративна ідентичність; імідж; лояльність; візуальні елементи