Розвиток емоційного інтелекту як складова успішної підготовки маркетолога (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Розглянуто проблему розвитку емоційного інтелекту успішної підготовки маркетологів в умовах конкурентного середовища. Сьогодні складно перебільшити роль і значення емоційного інтелекту, тому що від його рівня залежить не тільки продуктивність праці, але й відчуття задоволення від життя. Визначено і розкрито цільову спрямованість дослідження, а саме: особливості емоційного стану студентів та вплив його на процес навчання; розвиток більшої обізнаності щодо важливості розвитку емоційного інтелекту при підготовці фахівців з маркетингу. У результаті проведеного емпіричного дослідження за методикою Н. Холла виявлено, що у більшості (67%) респондентів (студентів 15-го курсів спеціальності «Маркетинг») наявний середній рівень емоційного інтелекту. Перспективами подальших досліджень у цій сфері є формування системи розвитку емоційного інтелекту в усіх учасників навчального процесу на основі тренінгів і ситуативних завдань, а також розвиток більшої обізнаності щодо важливості EQ.
Keywords: емоційний інтелект; емоційний баланс; соціальна профілактика; особистісна ідентичність