Інтегральний підхід оцінювання рівня фінансової безпеки регіону (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Стаття  присвячена  визначенню  сутності  поняття  «фінансова  безпека регіону»;  основних  показників,  що  характеризують  стан  фінансової  безпеки Полтавського регіону в умовах нестабільностей та економічної кризи у країні; визначенню  фінансової  безпеки  Полтавського  регіону  за  допомогою інтегрального підходу. Досить актуальним є питання забезпечення фінансової безпеки  регіону,  виходячи  з  того,  що  на  сьогоднішній  день  українські  реалії характеризуються    макроекономічними,  фінансовими  та  політичними нестабільностями. Метою є поглиблення теоретичних засад,  закріплення методичного  підходу та практичних рекомендацій з підвищення  рівня фінансової безпеки Полтавського регіону. Завдання:  дослідити  сутність  фінансової  безпеки  регіону  та  надати  її змістовну  характеристику;  охарактеризувати  інтегральний  підхід  для визначення  рівня  фінансової  безпеки  регіону;  проаналізувати  стан  фінансової безпеки Полтавського регіону за інтегральним підходом. У  процесі  дослідження  використані  такі  методи:  теоретичного узагальнення, порівняльного аналізу, економіко-статистичний та графічний.
Keywords: фінансова безпека Полтавського регіону; аналіз індикаторів; інтегральний підхід; економічна нестабільність