Ефективність інтегрованої системи управління на основі ризиків, заснованої на застосуванні вимог міжнародного стандарту ISO-9001: 2015 (Економіка і регіон/ Economics and region, 2021)
Розглянуто роль інтеграційних процесів системи управління якістю у галузі цивільної авіації. Ураховано й обґрунтовано процес ефективної імплементації IMS у корпоративному середовищі. Проведено аналіз документа ICAO-9859 та обґрунтовано необхідність упровадження інтегрованої системи корпоративного управління в організаціях, що працюють у цивільній авіації. Доведено переваги використання інтегрованих систем. Висвітлено загальні й конкретні принципи системи управління безпекою (SMS) та системи управління якістю (СМК). Створену систему для ефективної імплементації IMS розглянуто на конкретному прикладі застосування вимог Посібника з управління безпекою.
Keywords: інтегрована система управління (IMS); ), система управління безпекою (SMS); система управління якістю (СМК); ICAO; IATA; управління дотриманням вимог; якість; безпека