Інструменти фінансового управління в задачах забезпечення конкурентоспроможності продукції тваринництва (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Одним з важливих факторів комерційного успіху компанії є бюджетування, оскільки воно допомагаєменеджерам, відповідальним за конкретний бізнес-процес, чітко розуміти і виконувати поставленіперед ними завдання. Також допомагає оцінити можливості та вчасно спланувати їх досягнення,внести необхідні корективи, розробити план ресурсного забезпечення компанії. В сучасних умовахгосподарювання для успішного функціонування підприємствам важливо прогнозувати критичніситуації. Виробники та підприємці повинні застосовувати проактивний підхід до питань якості табезпеки, оскільки, коли виникають проблеми, вони мають серйозні негативні наслідки для відповідноїкомпанії. Метою даного дослідження є оцінка та ідентифікація порядку і механізму застосуванняінструментів бюджетування на підприємствах-виробниках тваринницької продукції та підвищенняконкурентоспроможності.
Keywords: конкурентоспроможність; продукція тваринництва; бюджетування; планування; фінансове управління