Основні напрямки інвестиційної політики на залізничному транспорті України (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Розглядається залізничний транспорт країни як системоутворюючий сектор виробничої інфраструктури. Визначена роль залізничного транспорту, яку сектор відіграє у розвитку економіки. Здійснено аналіз обсягів та структури інвестицій за видом економічної діяльності «Транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність» в Україні у 2015-2020 роки. Проаналізовано обсяги інвестицій АТ «Укрзалізниця» та їх структура за основними напрямами у 2016-2020 роки. Визначені положення та пропонується схема програмного забезпечення розвитку залізничного транспорту країни та шляхи їх реалізації в сучасних умовах.
Keywords: залізничний транспорт; залізнична транспортна інфраструктура; інвестиційна діяльність; програмне забезпечення