Зміни та виклики під час пандемії в бізнесі (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Пандемія COVID-19 вплинула не лише на економіку, а й на все суспільство. Це призвело до кардинальних змін у діяльності компанії. У статті показано проблеми, які виникають у компаній внаслідок пандемії COVID-19. Таким чином, пандемія спричинила фінансові проблеми багатьох підприємств через масові звільнення та закриття компаній. Загалом це торкнулося різних галузей промисловості. Оскільки COVID-19 створив безпрецедентні проблеми, компаніям довелося адаптуватися. У статті визначено можливі шляхи вирішення проблем, з якими стикаються підприємства. Стримування поширення коронавірусу мало важливі наслідки для секторів економіки як у всьому світі, так і в країні. У зв’язку з цим необхідно було прискорити розвиток технологій для зменшення або запобігання негативним наслідкам COVID-19. Згідно з дослідженням, пандемія примусила до цифровізації та вимагала від компаній реструктуризації своїх бізнес-моделей у цьому напрямку. Інвестиції в цифрові технології допомагають компаніям зробити свої країни більш конкурентоспроможними.
Keywords: COVID-19; обмеження; цифровізація; бізнес; економіка