(untitled) (Modern information system and technologies, 2014)
У статті розглянуто питання обліку гендерних особливостей збалансованого харчування суб’єкта. У житті людини велику роль відіграють продукти харчування та біодобавки, що в них використовуються. Робота присвячена створенні автоматичної системи для аналізу стану здоров’я, а саме наявності необхідних біодобавок будь-якої людини в залежності від віку чи полу. Створені ансамблі та моделі, що дозволяють оперативно поставити достовірний діагноз не будучи лікарем при мінімальних матеріальних та інформаційних витратах. Ключові слова:біологічно активні добавки, нейромережі, факторний аналіз, нутріциологія, гендерні характеристики.