Бінаризація зображень на основі нейронних мереж Кохонена (Modern information system and technologies, 2014)
Досліджені нейронні мережі Кохонена та алгоритм їх навчання. Запропонований метод бінаризації зображень, який використовує мережу Кохонена у поєднанні з локальним методом бінаризації (методом Сінґха). Описані переваги та недоліки використання мереж Кохонена в процесі бінаризації зображень.