ПРОГНОЗУВАННЯ ЦІН НА БІРЖОВІ ТОВАРИ ЗА ДОПОМОГОЮ ЧАСОВИХ РЯДІВ (Modern information system and technologies, 2015)
Виконано формальний опис та прогнозування цін на біржові товари на основі даних Української універсальної біржі, а також візуалізацію результатів такого прогнозування. Як база для прогнозування розглядається апарат часових рядів з подальшим візуальним прогнозуванням у середовищі GMDH Shell. Застосування розроблених моделей дає змогу отримати актуальні ціни на біржові товари для подальшого прийняття адекватних рішень.