ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРОЦЕСОРА ОБРОБКИ КРИПТОГРАФІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ В МОДУЛЯРНІЙ СИСТЕМІ ЧИСЛЕННЯ НА ОСНОВІ ЗАСТОСУВАННЯ ПРИНЦИПУ КІЛЬЦЕВОГО ЗСУВУ (Modern information system and technologies, 2016)
В статті розглянуто процес обробки інформації у системі залишкових класів (СЗК) модульної системи числення (МСЧ). Проведено дослідження впливу основних властивостей СЗК на архітектуру та принципи функціонування спеціалізованого СОКІ. Розроблено структуру та математичну модель надійності спецпроцесору обробки криптографічної інформації (СОКІ) у СЗК. Пропонується аналіз продуктивності та надійності СОКІ у МСЧ.