АНАЛІЗ СТАНУ РОЗВИТКУ ХМАРНИХ ОБЧИСЛЕНЬ ТА МОДЕЛЮВАННЯ ЇХ РЕСУРСІВ (Modern information system and technologies, 2016)
В статті зроблено аналіз стану розвитку хмарних ресурсів та їх характеристик. Визначено архітектуру ІТ-системи з послугою IaaS та розглянуто модель обслуговування заявки у ній.Ключові слова: хмарна IaaS інфраструктура, пул серверів, віртуальна машина.