ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТЕОРІЇ ГРАФІВ ПРИ ПРОЕКТУВАННІ КАРТОГРАФІЧНИХ СЕРВІСІВ (Modern information system and technologies, 2017)
Анотація. У статті проведено детальний аналіз особливостей впровадження елементів теорії графів у розвиток картографічних сервісів. Розглянуті проблеми, що виникають під час вибору алгоритму пошуку найкоротшого шляху у графі. Визначено можливості використання різних методів обходу графа. Досліджено особливості впровадження даних алгоритмів відповідно до можливостей, що надаються найбільш прогресивними лідерами веб-картографії.Ключові слова: API, картографічний сервіс, графAbstract. In article the detail analysis of features of implementation of elements of the graph theory is carried out to development of cartographical services. The problems arising in case of a choice of a shortest path algorithm in the graph are considered. Possibilities of use of different methods of bypass of a graph are defined. Features of implementation of these algorithms according to opportunities which are given by the most progressive leaders of web cartography are probed. Keywords: API, cartographical service, graph.Аннотация. В статье проведен детальный анализ особенностей внедрения элементов теории графов в развитие картографических сервисов. Рассмотрены проблемы, возникающие при выборе алгоритма поиска кратчайшего пути в графе. Определены возможности использования различных методов обхода графа. Исследованы особенности внедрения данных алгоритмов в соответствии с возможностями, которые предоставляются наиболее прогрессивными лидерами веб-картографии. Ключевые слова: API, картографические сервисы, граф.