(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2014)
У статті розглянуто вирішення проблеми організації анонімного доступу до файлу електрокардіограми, що зберігається у розподілених сховищах віртуальної організації (ВО) „Медгрід“, за QR-кодом електрокардіограми. Для забезпечення доступу користувача до файлу необхідно декодувати QR-код, завантажити файл кардіограми на локальне сховище обчислювальної машини користувача і відобразити вміст файлу. До якості візуалізації висуваються високі вимоги, оскільки від побудованого за вмістом файлу зображення може залежати діагноз, котрий поставить лікар. Вирішення вищеописаної проблеми полегшить і пришвидшить доступ до кардіограм у сховищах ВО „Медгрід“. Ключові слова: Медгрід, грід-технології, популяційні дослідження, QR-код, електрокардіограма, візуалізація електрокардіограми, SCP-ECG.