(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
У даній роботі запропоновано новий алгоритм генерації переставлень, упорядкуваних за зростанням цільової функції, котрий, як показують чисельні експерименти, дає можливість одержувати розв’язок поставленої задачі з меншими затратами часу та дозволяє розв’язувати задачі більшої вимірності. В основу такого алгоритму покладено розроблений авторами даної роботи алгоритм формування всіх вершин переставного многогранника, котрі знаходяться на заданій віддалі від довільної його фіксованої вершини.