(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
В роботі розглянуті особливості побудови антенних систем засобів мобільного зв’язку на основі метаматеріалів. Приведена класифікація метаматеріалів, розглянуті фізика та принцип дії. В ході досліджень визначені пріоритетні напрямки впровадження технології метаматеріалів в антенну техніку. Наведені результати моделювання антен в пакеті Ansys HFSS з використанням метаматеріалів.