(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
У даній роботі розглянуто результати дослідження методів стиску даних у системі передачі інформації. У зв’язку з розвитком інформаційно-комунікаційних технологій та засобів управління зв’язку при обмеженій пропускній спроможності останніх, завдання стиснення даних, будучи основним засобом підвищення ефективності автоматизації наукових досліджень (АНД), набуває великого практичного значення. Ключові слова: стиснення даних, АНД, стандарту цифрового транкінгового радіозв’язку TETRA, поліадичне кодування довжин серій.